Gott nytt år!


Gott nytt år på er! Jag hoppas att ni får en kanonkväll och att ni får ett underbart nytt år. Själv ska jag fira med min tjejkompisar med trerätters och sedan vidare på fest. Kommer att bli kalaskul!


Game on


De senaste dagarna har det spelats en del spel. Jag gillar verkligen sällskapsspel, i år var jag dock inget vidare bra på det. Men kul är det ändå!

 

Mamma hade röda gatan, som ni ser, det var slutet för min redan kassa ekonomi.


Som ett brev på posten


Här är halsband nummer två jag hittade på jc häromdagen. En guldtia gick det på, det kallar jag ett fynd!

 



Svart och grått.


Ett halsband och armband med stenar och lite bladliknande saker till pärlor.



Tic tac, tic tac


Jag har länge letat efter en väckarklocka med stora siffror och ett litet handtag. Självklart hade det optimala varit att hitta en som var svart eller röd. Har visserligen sett svarta men inte riktigt i den prisklassen jag hade tänkt mig så att säga. För ett tag sen så sprang jag på den här lite lätt överdrivna guldiga klockan. Men på något sätt tycker jag om den ändå.

 


Ett litet klick!


Om ni har lust att hålla koll på alla inlägg jag postar så får ni gärna följa mig via bloglovin'. Klicka på länken nedanför!

Klicka här!

 


Fri som en fågel


Jag hade en utmärkt dag med min vän igår! Det pratades, fikades, shoppades och pratades lite mer. Fint helt enkelt!

Jag gjorde lite fynd. Svårt att låta bli när det fanns så mycket man vill ha (jäkla materialist typ). Men men, jag tänkte visa er lite. Här är ett halsband jag hittade inne på jc faktiskt. En bur och en liten fågel. Inte så fri då den är fastsatt i buren, men fin ändå.








Fruktis


Jag är en riktig fruktoman. Jag älskar frukt helt eneklt. Vill inte riktigt tänka på de summorna vi lägger ut på frukt varje vecka men försöker tänka att det finns värre saker att lägga pengar på.

Nu på vinter halvåret så är ju clementinerna och apelsinerna kalasgoda. Har ni några exotiska tips på frukter ni gillar som jag kanske inte har smakat?







Bussresa coming up


Idag ska jag sätta mig på en buss och åka långt (jättelångt känns det som). Haha, det är nog bara för att jag inte är van vid bussar nu för tiden. I alla fall så ska jag hälsa på en vän som det var döds-längesen jag såg. Ska bli himla mysigt att ses!
Vad gör ni idag?

 


Ett finfint kort

 

Igår var det som sagt lite fest och idag är jag trötter. Snart är det släktkalas igen så jag ska försöka pigga på mig lite.

 

Jag har de sötaste vännerna.

 



En ängel i mitt rum


Idag, den 25e december, är det obligatoriskt att ta det lugnt, spela spel och äta en massa julgodis i vår familj. Ikväll blir det lite fest men innan dess ska jag nog hinna med att både spela monopol och bläddra i några tidningar som ligger och väntar på mig. Vad gör ni idag?

Här är ett halsband och armband jag har gjort till min mammi.

 


Bra förvaring


Hade ni en fin dag igår? Det hade jag! Det jag tänkte visa er nu är inte en julklapp utan ett loppis fynd. Denna kära lilla sak hittade jag på en loppis i somras och enda sedan dess har vi varit fina vänner.

Vad är då det här undrar ni? Jo, detta är en sytillbehörsförvarare. Den är så behändig att man kan lyfta den och gå iväg tack vare handtaget. Lyfter man på locket så finner man fack som hjälper till att hålla ordning. Och inte ens där slutar det finurliga. Nej, för om man lyfter på facken så kan man förvara tyger och påbörjade projekt i botten.
Kalasbra om ni frågar mig!


Ett litet tips


Tänkte att jag skulle visa er en liten ska som min syster ska få i julklapp bland annat. Det är en brosch som jag har gjort genom att ta en "pin" och limma på pärlor med superlim. Man kan ju variera dem i oändlighet men vad man limmar på.

Jag tycker att det kan vara fint på en annars lite tråkig tröja om man piggar upp den med en kul brosch, får hopaps att systeryster tycker samma sak!




Sista julklapparna


Slog in de sista julklapparna idag, sent ut i år, men det har varit så mycket annat. Nu är det klara och lagda under granen i alla fall!




Julgranen


Den omtalade julgranen kläddes igår kväll.

Vi har en del gamla och nötta kulor, fint tycker jag!






Flaggspel har vi också som man skymtar lite där.





Ge mig 30 grader kallt och tomtar över allt...


Jaha och så var det dan före dan. Har ni kommit i julstämning än? Jag tror nog aldrig känlan som man hade när man var liten kommer att komma tillbaka. När man gick runt och väntade och väntade på den stora dag med nästintill fjärilar i magen. Nu är det mer mysigt att träffa familjen och släkten.

 

 



Huu.


Konstaterande nr 1: Matten och jag kommer inte överrens denna veckan.
Konstaterande nr 2: Vi är inte kompisar någonstans.

Till följd av dessa fastställanden är det med mer eller mindre elefanter i magen jag sätter mig och gör veckans prov. (Sen ska jag banne mig vara ledig i hela 4 dagar, wiho.)

En grön liten sak




Julfika och fynd


Urmysig eftermiddag. Här får ni även en liten skymt av min servis som jag är grymt nöjd över. Har letat och letat i flera år efter den perfekta och för ett par veckor sen så hittade jag den. Sanslöst billigt dessutom. Second hand är grejen.

 

 


Baka baka liten kaka


Bakade saffransbiscotti, inte min favorit (men de uppskattas av de andra här). Men de gör sig bra för en bild däremot tycker jag.


Finburk ska'reva.


 

 

Nu blir det kafferep med de finaste vännerna.

 


3 i 1

 

Ett armband med en liten annorlunda låsfunktion.

 

 


Julklappsinslagning


I helgen slog jag in lite julklappar. Har en del kvar så jag får nog ta en paus från matten snart och fortsätta med paketen.

 

 


Gran-köp


Det är årlig tradition att julgranen ska inhandlas tredje advent i vår familj. Jag har i många år klagat på att granarna bara blir tunnare och glesare för var år som går (ännu en effekt av växthus effekten javisst). Men mina kära far har envisats med att vi ska ha en "vanlig gran" och ingen kungsgran här inte som jag och min mammi gärna ha velat ha.

Men i år, när vi efter att till och med ha behövt åka och titta efter gran på flera ställen, konstaterad till och med pappa att antingen blir det plastgran eller kungsgran för de vanliga var banne mig inte mycket att hänga i granen de (höhö). Så vi väljer ut en fin en och vi är ganska nöjda (läs jag i alla fall) och ska till och betala för denna tjusiga skapelse. Jag vågar inte ens skriva här vad den kostade, men både pappsen och jag tappade mer eller mindre hakan.
Pappas kommentar: "nu får den i alla fall vara till påsk om vi ska få valuta för pengarna!"

Bilder kommer när den är klädd och fin.

Resultat


Och så här blev resultatet. Nyinköpta galjar som jag har knytit på rosetter av sidenband.


 

 


Film-tips


  1. Sätt på tvn klockan 21.00
  2. Tryck in kanal nr 6

 

 


Litet projekt


Har ett litet projekt på gång. Vad det är får ni se ikväll eller imorgon!

Ledtråd...



Portabello


Middagen bestod av bla. portabello-svamp. Jag har faktiskt aldrig ätit det innan men svampälskare som jag är måste jag säga att det var mycket gott, likt champinjon i smaken.

Jag tog och gjorde en köttfärsröra med bland annat soltorkade tomater, oliver, lite krossade tomater och en massa kryddor. Skar ut ut stjälken?.. roten? och fyllde sen på med röran, pesto, lite fetaost + vanlig ost (man kan inte få för mycket ost).

Sen in i ugnen 225 grader ca 20 minuter tills svampen var mjuk.

Bilden ser inte alls så fräch ut direkt men gött vare!

 


20 kr fattigare, en guld ram rikare


Tänkte visa det senaste fyndet jag gjorde av en andra-hands vara så att säga.

Köpte den mest för ramens skull måste jag säga. Tänkte kanske byta ut innehållet mot något lite mer spännande.

 

 

 



Musikhjälpen


Sitter och lyssnar på musikhjälpen, dem är för fina Jason, Nour och Martina. Passa på och att få höra din favoritlåt i radion och hjälp alla de barn som varje sekund säljs och köps av vuxna människor.


Julstämning


Här har vi börjat baka och fixa inför jul. Lussebullar, pepparkakor och valnötsbröd har bland annat gjorts än så länge och mer ska det bli :).

Börjar ni komma i julstämning än? Har ni några fina och goda recpept får ni gärna dela med er!


Glittrande och gnistrande


Bjuder på en bild av två stycken av mina armband (ser dock ut som ett på bilden nästan). Det är gröna pärlor och vart 4e är bronsaktig/genomskinlig.


 


Pimp my shower


Jag var bara tvungen att visa vad jag hittade i duschen imorse. Tydligen hade min kära far bytt ut duschmunstycket igår. Nu har vi ett nytt som byter färg efter temperatur och hastighet på vattnet.
Onödigt? Ja
Häftigt? Ja


Huvva!



Usch vad kallt det är ute. Men det är bara att bylsa på sig helt enkelt. Hoppas att ni har haft en fin dag.

 

Här är mitt otroligt tjusiga skrivbordsunderlägg ;)


Blinka lilla pärla där




Ett pärlarmband som jag knåpade ihop för ett tag sen. Gillar verkligen låset!

Söndagsbak


Söndagar är bra dagar för att baka tycker jag. Här är ett finfint recept.

För två bröd behöver du följande:

  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarm mjölk
  • 2 msk honung
  • 3 msk olja
  • 1 dryg tsk salt
  • En näve russin
  • En näve mandel
  • Lite kryddor (för att få lite julkänsla tog jag ca 1 krm kanel, 1/2 krm mald nejlika, 1/2 krm kryddpeppar)
  • Ca 7-8 dl vetemjöl
  • 5 dl grahamsmjöl
Plus en ugn, en bunke och lite mått.


























Blanda i olja, honung, kryddor, salt, russin och mandlar.

 

 

Blanda sedan i mjölet. Ta lite i taget och prova dig fram. Degen ska inte vara för kladdig men absolut inte torr heller.

 

 

Använd gärna elvisp när du blandar ihop degen, det går snabbare.. Degen mår nämligen bäst om man gullar lite med den och knådar/vispar den ungefär 5 minuter. Strö sedan över lite mjöl och låt jäsa ca 30-45 minuter.

 

Värm under tiden ugnen till 225 grader. Efter första jäsomgången bakar du ut degen till två limpor à valfri form. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Pensla bröden med lite vatten och sätt in dem i ugnen. Sänk värmen direkt till 200 grader och nu kommer det luriga. Tiden! Jo i min ugn blev bröden perfa efter 18 minuter. Men du får helt enkelt hålla lite koll. När du tycker att de ser färdiga ut - ta ut dem och knacka på dem undertill. Låter dem ihåliga? Ja då är dem klara!

Låt svalna under bakduk innan du hugger in :)


Hej på er!


Så (trumvirvel) har jag skaffat mig en blogg. Här kommer ni att kunna läsa om lite allt möjligt. Ni får mer än gärna komma med önskemål men annars kommer jag skriva om second hand fynd, mumsiga recept, mina smycken och kärleken till fotografering.

Välkommen hit gott folk!

Välkommen till min nya blogg!



Bakom denna bloggen sitter en finurlig och kreativ tjej. Här kommer ni att få ta del av allt från recept och fotografier till second hand fynd. Jag säljer även mina handgjorda smycken på min hemsida www.stralande.se. Kika gärna in där.

  • bloglovin
  • RSS 2.0