Trevlighetsdag nr. 1

Känner mig lite lätt trött på mig själv efter en hel dags tjatande om hur bra, effektiv, lyhörd, stresstålig, punktlig, social blablablabla jag är. Får hoppas att det blir något bra av det här. Imorgon är det ytterligare intervjuer som gäller.

Ett halsband som matchar det här armbandet.

130 kr.

Blått, svart och lite silver

Nu är kostymen på (nästan...), sl-kortet i ena näven och kartan i den andra och jag beger mig ut i vimlet. Ha en fin dag!



110 kr.

Estocolmo

Efter ett antal timmar i en totalt överlastad liten bil så är jag framme i storstaden. Trött och sliten känner jag mig, inte ett idealiskt utgångsläge för morgondagen, men det löser sig. Imorgon är det intervjuer som står på schemat och jag håller tummarna för att någon vill ha mig och att dem kan ge mig den lönen jag vill ha ;).


Kamerahalsband och flytt

Nu bär det av upp till storstaden! Ha en fin dag hörrni, jag spenderar den i bilen.

Så länge får ni spana in favorithalsbandet som jag gjorde för ett par dagar sen.


100 kr.

Lördagskväll

Sålde lite smycken idag på släktfikan, tack alla! Så kul när folk tycker om det man gör :)

Nu ska vi äta lite god middag här hemma. Sista kvällen innan flytten!


Filmjölksbröd med morötter

Här är receptet på brödet jag skrev om innan. Jag gillar när det är hårt och knaprigt på utsidan men det är en smaksak. Vill man inte ha det så är det bara att låta brödet stå inne i ugnen en lite kortare tid.


För detta enkla mästerverk behöver du:
  • 5 dl filmjölk
  • 1/2 dl honung eller sirap
  • 8-9 dl valfritt mjöl (jag tog 4 dl grahamsmjöl, 4 dl vetemjöl och 1 dl havregryn)
  • Valfri mängd frön och hackade nötter (jag gillar det så jag jag brukar ösa på ordentligt)
  • 2 stora rivna morötter
  • Valfri mängd russin
  • 2 tsk salt
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • Kanel (eller någon annan krydda, kanske brödkryddor)
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda sedan ihop alla ingredienser väl. (Även om det står i alla recept och mattidningar att man ska göra allt i en viss ordning tycker jag att när det gäller filmjölksbröd inte spelar någon som helst roll vilket du häller i först).

Ta fram en brödform, lägg i ett bakplåtspapper och tyck i degen. Ställ in i ugnen och låt stå ca 1 timme. Det kan behöva mer eller mindre tid. Du får testa dig fram genom att sticka en baksticka i brödet och se att den inte är allt för kladdig.


In my heart

Ett lite tyngre halsband med en finfin berlock som går att öppna! Pärlorna är lite lätt magnetiska som ni ser på en av bilderna och därför är det lite mer tyngd i halsbandet, men det är inte för tungt enligt mig.

150 kr.

Brödtips

Bakade bröd härom dagen. Kan lägga ut recept lite senare. Ett tips när ni bakar bröd och inte hinner/vill/orkar stå och "smöra och bröa" formen är att bara lägga i ett bakplåtspapper och sedan i med degen. Smidigt och väldigt lätt att få ut brödet när det är klart.




Ett svart makramé

Fick önskemål om ett makramé i grått, svart och silver. Voilà.

90 kr.

Pärlor

3 i 1 i guldiga toner.

110 kr.

En guldkula

Halsband som matchar det här armbandet.

100 kr.

Au revoir

Nu ska jag utrusta mig med morötter och åka för säga hej då till den här filuren.


Stardust

75 kr.

Pärlhalsband

Halsband som matchar detta armband.

150 kr.

Nya pärlor

Jag har fått in en del beställningar de senaste veckorna vilket är hur kul som helst! Kika gärna igenom kategorin Pärlor och smycken för att se om du hittar något du gillar.

 

I och med detta har jag beställt en hel del nya pärlor. Alltid lika kul att öppna en ny påse pärlor och känna inspirationen komma!


Fåglar

Det här armbandet blev jag lite kär i. Så fina berlocker!



85 kr.

Packlista

När jag ska någonstans skriver jag i stort sätt alltid en packlista. Tycker det ger ett lugn på något sätt så att jag kan vara säker på att inte glömma något.

 

Det blir alltid en lite längre lista ju längre man ska resa.. När jag flyttade till Paris och var borta i ett halv år hade jag med två stora resväskor à 23 kg st. Jag hoppas på att jag har blivit, iallfall lite, bättre på att prioritera sedan dess. Än så länge har jag bara fyllt en A4-sida ungefär ;)

 

Skriver ni packlistor?


Ballerina

Jag visar några fler bilder på Lina för att hon är så fin :).


Tisdag var det visst

Redan tisdag! Tiden går lite för fort, har en massa att fixa med innan jag flyttar i helgen. Lika bra att börja ta tag i det.. nu kanske.

75 kr.

Lina

För ett ett tag sen var jag ute och fotade med en vän. Passade på att ta lite kort på henne med.




Servis

Som jag har letat! I varje second hand affär och på varje loppis jag har besökt de senaste åren har mina ögon ivrigt sökt igenom hylla efter hylla med porslin i den eviga jakten efter den perfekta servisen. Jag visste precis vad jag vill ha och tänkte inte ge mig. Rund kopp på en liten fot. Rosa blommor. Guldkant. Söt kanna och givetvis med matchande gräddkanna och sockerskål. Och såklart - till ett inte allt för ruinerande pris.

Och äntligen blev den min. Tidigare i vintras var pappa och jag var på auktion och jag kammade hem den här underbara kompletta servisen för en hundring. Det kallar jag fynd!


Ovalt

Matta ovaler. Tror att delarna kallades "antik silver" i affären. Och så en liten stjärna.

85 kr.

Söndagsarmband

Ett fint armband med lite pärlemoliknande vita pärlor och matta svarta.

75 kr.

P3 guld

Ikväll skulle man varit här, eller hur?


Omplacering

Om en vecka kommer jag inte längre att befinna mig här hos min kära mor och far. Jag kommer att åka ca 50 mil och placera mitt pick och pack i storstaden. Håller tummarna för att jag får ett "utvecklande och intressant" arbete, med andra ord, något som inte är dödstråkigt och som min klena rygg pallar med.
Det ska bli rysligt kul att testa lite nytt och tror att det här kommer att bli finemang!


Skimrande

75 kr.

Lugn Lat Lördag

Idag ska jag inte göra många knop. Jag ska enjoy till fullo att jag inte har någon matte hängande över mig längre och pyssla lite.

 

Ha en fin dag!

 


Svart och silver

Skinnarmband med fina silvriga pärlor på.

75 kr.

Fredagskul

Nu ska jag räkna, räkna och räkna lite till. Hålla tummarna för att det går bra och sen ska jag inte räkna mer på ett bra tag!


2 i 1

Ett armband som kan användas som halsband eller ett halsband som kan användas som armband om du föredrar det.





75 kr.

Svart och guld

Har uppdaterat inläggen med smycken angående priser. Kika igenom kategorin "Pärlor och smycken"! Är ni intresserad är det bara att skicka i väg en kommentar :)

75 kr.


Svart och vitt

Det mesta ute just nu är ganska svart och grått, då blir det sånna här bilder.


Grönt och silver

Igår gjordes det en del nya armband, här är ett av dem. Lite grönt, silver och kristall.

75 kr.

Ut och resa

Jag har kikat på liknande väskor på tradera, men tyckt att de har kostat lite mycket. Frågade damen på loppisen vad hon vill ha för den, "en tjuga tack" fick jag till svar. Taget!


Snart ska vi ut och resa du och jag!

Med en enkel tulipan


Smycken till salu

Wie, jag har sålt mina första smycken! Tack Tina :) Om ni är intresserad är det bara att lägga en kommentar under det smycke ni tycker om.

Idag har jag gjort lite påsar till smyckena.




Makramé

Jag testade en, för mig, ny teknik. Makramé. Det går ut på att man knyter speciella knutar kring tråden man arbetar med.






Baby tomato



Rosettörhänge

Jag gillar rosetter som sagt.



Träd

(Wikipeida: "Träd är större än buskar")

Idag har jag hängt med släkten. Kyrka och fika och sånt.


Två flugor i en smäll

Senaste pärlarmbandet och även ett fynd mamma och jag gjorde på en loppis i somras. En liten karaff med "plopp" och handtag, hur söt är den inte?



Nu är julen slut

Nu har vi plockat bort alla julsaker och även granen är utslängd så nu får gärna värmen och våren komma... imorgon kanske? När julen är slut tycker jag bara att det är en enda lång och tråkig väntan tills det blir vår. Januari, februari och mars går så otroligt långsamt!
Har ni plockat bort julprydnaderna än?




En blommig falukorv

Nej inte riktigt, men en stol i alla fall! Den här stolen har haft många olika tyg genom åren men jag måste säga att den seanste är den jag har gillat bäst.




Det här är mina föräldrars stol men jag har även klätt om några stolar som är mina egna. Dem är från en second hand affär och såg inte mycket ut för världen när jag hittade dem, skitiga och med ett slitet blått tyg.
Efter lite tvätt och nytt tyg så är dem urfina! Så tänk på det om ni behöver nya stolar, kolla på second hand för det är väldigt lätt att klä om dem med nytt fint tyg!

Spegel spegel på väggen där

Mina föräldrar har världens finaste gamla (arvegods) spegel. Längst upp är det en rosett. Jag och rosetter är en bra kombo.


I spegeln skymtar ni även deras stol. Den ska ni med få se snart!

Senaste projektet

Ett armband till. Kan ändas i storlek efter hur stor handleden är.





Frukost

Yummi! Pepparkaksfil och müsli. Plus fototidning plus kaffe såklart.




Foto

En bild ifrån någon vecka sen när jag och min vän var ute och fotade. Idag har det inte hänt mycket inte. Jag borde verkligen ta tag i matten nu!




Frisyr, kalfus, frilla, barret...

Jag var hos frisören igår. Jag blev nöjd men inte plånboken direkt. Mitt hår är väldigt torrt och behövde lite extra kärlek. Och kärleken kunde man tydligen köpa för pengar i form av Fru lyx-shampoo och Herr lyx-inpackning. Nu får det banne mig uppskatta min omtanke tycker jag.
Frisören var gullig och satte upp mitt hår i en tjusig uppsättning.




Ett blått blad

En kedja med en blåaktig platta och ett blad.




Brödbak

Vi hade en del röd jäst kvar hemma som höll på att gå ut och jag ogillar att slänga "mat" så jag tänkte prova om det inte går lika bra att baka matbröd röd jäst som på den blåa jästen. Och jo, det gjorde det! Resultatet blev bra och jag gjorde inga ändringar mot vanligt matbröd.
Så nu vet vi det minsann.



Pepparkaksfil

Ica har (under julhelgerna) haft en egen fil som kallas pepparkaksfil. Det är lika enkelt som det låter och väldigt gott tycker jag som är en fil-fantast.
Var och handlade häromdagen och frågade vart dem hade ställt filen och fick till svar att det var en säsongsvara som de inte kommer att ta in mer nu. Buu tänkte jag, men det ska väl inte vara så svårt ändå att göra själv?
Sagt och gjort. Resultat: mums!

Bara blanda i valfri mängd pepparkakskryddor (kanel, nejlikor, ingefära och jag hade i vaniljsocker med för smakens skull!)
Häll sedan tillbaka i filförpackningen och vips så har du din egen pepparkaksfil! (Utan en massa tillsatser i dessutom, bara plus!)


Längtan

Ge mig sommar och blå himmel och värme och bara ben och sand och varma långa nätter med dans och glass och solglasögon och korta klänningar och picnicar och cykelturer och grönt gräs och havet och ja allt sånt där fint - nu tack.




The social network

Ikväll ska jag och en vän mysa lite och se the social network. Meningen var att vi skulle ha sett den för flera, flera veckor sen men en liten spricka i min rygg kom emellan ;). Någon som har sett den? Jag har stora förväntningar, får se om de blir krossade eller ej.





Stick-it!

Vantar och halsduk. Kom på att det skulle ju vara snyggt med en matchande mössa till så den är på gång.

 

 


Dystert

Idag är en sån där grå dag med matteprov och andra ännu värre saker.. Livet är inte rättvist alla gånger. Får återkomma imorgon. Då tänkte jag visa upp lite hem-stickade värmande föremål.


Müsli

Jag brukar göra egen müsli. Dels tycker jag att det blir goadare än köpt och du slipper alla konstiga tillsatser.
  • Ta fram en långpanna eller en stor form och lägg i ett bakplåtspapper
  • Blanda i allt du vill ha (utom russin eller någon annan torkad frukt)
  • Häll över vatten så att det blir ganska blött, sedan olja, honung och kanel om du gillar det
  • In i ugnen på ca 180 grader och vänd om vart 10onde minut tills du är nöjd
Superlätt och gott!

Havregryn, linfrö, nötter och frön. Jag hade även i lite vaniljpulver (se till att skikta ner det så att det inte bildas klumpar).


Kruskakli.


På med vatten, olja och honung. (Vänta med russinen tills efter müslin är rostad!)


Låt svalna och blanda sedan i torkad frukt och häll upp i en fin burk och se fram emot en god frukost imorgon!

Järnvägar

Varje vinter är det en massa tjaffs hit och dit om hur tågtrafiken inte fungerar. Förseningar efter förseningar och vi är många som frågar oss om trafikverket har missat att det kommer snö varje år i Sverige. Var år sägs det att mer pengar ska inversteras i tågtrafiken, jag undrar vart de tar vägen.

 

Jag har aldrig själv drabbats av extrema förseningar. Visst har jag stå ute i kylan och väntat ett antal gånger i någon timme på försenade tåg men inte värre än så (vintertid då).

 

Frågan är om detta bara är ytterligare ett av våra i-landsproblem... Har du råkat ut för någon försening i tågtrafiken?

 


Vem vet?

Igår var jag ute och fotade med en fin vän. Vi stötte på den här konstiga växten. Det var ett träd med de här lila "blommorna" som stack upp. Någon som vet vad det är?


Lite hår-pynt!

Man vill ju vara fin i håret med. Pärlor+superlim+hårspänne =





Smått frustrerad

Känns som jag har suttit tusen år med designen och en ny header, men det blir ändå inte som jag vill. Hur frustrerad blir man inte då? Ingen där ute som kan det där med blogg.se's system och gillar att pilla med sånt här? Höhö, försöka går ju.


Dagens händelser

Idag har jag:
  • Pluggat
  • Stickat
  • Fikat
Allt med mina fina vänner. Allt blir så mycket bättre när man gör det tillsammans.. Vilket får mig att tänka på filmen Ensemble, c'est tout, den är fin. Se den vettja!

(En bild från promenaden igår.)

Silver och svart vare' här


 



Dekorationer


"Värdinnan" på nyårsafton hade slagit på stort och dekorerat bordet med äpplen och kvistar. Fint! Det behöver inte vara svårare än att lägga ihop lite kottar, grankvistar och äpplen för att få en riktigt fin och höstig/vintrig dukning!




Vill man vara fin...


..så behöver man faktiskt inte lida pin! Jag tänkte inte tipsa om något jag har köpt i andra hand nu utan något som du kan hitta på så väl h&m, kicks och säkerligen MAXI med för den delen.

Det är en foundation som jag är lite kär i. Den är grymt bra till min hy. Den känns verkligen som en mousse och den går in i hyn utan att det känns som att man har en mask på sig. Den täcker även väldigt bra.
Bara plus för denna produkt alltså!

MAYBELLIN
Dream matte mouse


Nyårsafton


Bilder i från gårdagen

Syns inte så väl på bilden men det är min fina väns fågelbo. En silvrig fågel i håret, kvällens fiffigaste idé!

Förrätt

 

Fick inga bra bilder på buffén vi hade (dåligt ljus). Den var i vilket fall sanslöst god! Vi hade bland annat guccamole, potatisallad, paj med broccoli fetaost och soltorkade tomater, marinerad kyckling, fläskfilé och bröd.


Efterrätt

Efter allt detta spelade vi lite spel och åkte sedan vidare till en fest inne i stan. En bra kväll, men det bästa är ju helt klart att ha fått spendera den med de finaste vännerna!

 


2011


Känns lite lustigt att skriva 2011. Men bra också. Detta året ska bli ett toppen år har jag bestämt mig för.

Hade ni det bra igår? Jag hade det väldigt trevligt med god mat och fina vänner.
Tänkte lägga på lite bilder senare. Men nu ska jag nog bara ligga i sängen och läsa tidningar!



Bakom denna bloggen sitter en finurlig och kreativ tjej. Här kommer ni att få ta del av allt från recept och fotografier till second hand fynd. Jag säljer även mina handgjorda smycken på min hemsida www.stralande.se. Kika gärna in där.

  • bloglovin
  • RSS 2.0