Valborg

Nu hoppar jag på tåget ner mot skåne igen och firar valborg. Jag hoppas att ni får en varm och solig dag!

www.stralande.se

Grå-blått-svart

Ikväll ska jag blippa varor igen och imorgon åker jag till Lund för att hälsa på fina vänner och fira valborg! Blir ett snabbesök nere i skåneland men det ska bli mys. Hoppas på bättre väder än förra valborg - då regnade det och var nog inte mer än 10 grader varmt. Håller tummarna för att denna värmevågen håller i sig imorgon också.

Ha en fin helg allihopa! (tidsinställer något inlägg undertiden jag är borta.)

www.stralande.se


Nallebjörnsliknade små krabater

Så länge jag kan minnas har jag velat ha en hund. Mina päron har tyvärr inte delat min dröm ;) därav ingen hund. Men är något som är säkert så är det att jag kommer att införskaffa mig en liten nallebjörnsliknade lurvig krabat om några år.

Bilderna är från weheartit.com.

En vän med en Holga

Ikväll ska jag jobba igen. Fram tills dess kan ni få vara lite avis tillsammans med mig på min väns holga kamera :)


Jobb och sol

Mycket att lära men alla var väldigt trevliga på jobbet så det här ska nog gå finemang! Övriga dagen spenderade jag med en vän ute i solen. Jag kan fortfarande inte fatta att vi har riktig sommarvärme här nere i söder, underbart!

www.stralande.se

Paris

Det är nästan ett år sedan jag satte mina fötter på gatorna i Paris. Ett år sen jag fyndade second hand i le marais. Ett år sen jag andades in den franska luften, känslan och atmosfären.

Nu ska jag i väg och tjäna lite pengar så att jag förhoppningsvis kan åka dit igen en dag.

 

 

Bilder på min fina Malmö vän.


Solig måndag

Idag har jag passat på att träffa några fler vänner som varit hemma för påsklov. Vädret har varit lika underbart så jag har varit ute nästan hela dagen! Imorgon börjar jag provjobba på mitt sommarjobb, spännande.

Smyckestillverkningen fortsätter till lövmarknaden den 23/6 :)


Jordgubbar

Jordgubbar är bara för gott. Dessa var från Spanien men smakade faktiskt förvånansvärt mycket ändå. Nu ska jag iväg och ta en promenad. Hoppas att ni får en fin dag!


Loppis utan fynd

Idag har vi varit på den stora utomhusloppisen igen, tyvärr gjordes inga fynd idag men det är alltid trevligt att strosa omkring och leta.

www.stralande.se

Påskdagen

Gårdagen innehöll släktmiddag och spelkväll med vänner, fint. Jag fick även äntligen tummen ur och köpte film till min arvegodskamera så nu ska det fotas analogt.. får se hur det går, var ett bra tag sen jag gjorde det.

Påskliljor i från torget!



Fisk, fågel eller mittemellan?

Efter lite fågel-letande så fann jag detta. Nu blir det påskmiddag!


(O)påskarmband

Påskafton idag. Här går vi fortfarande på äggjakt i äkta barnanda :). Jag bjuder er inte på ett så påskigt armband med hoppas att ni har överseende med det!

www.stralande.se


Glad påsk!

Hjälp vilket fint väder det är. Redan klockan 10 i morse stod termometern på 20 grader! Förra året hade vi snö så här års.. Galet. Snart ska vi sätta i gång grillen här, glad påsk på er!

 


Långfredagen

Nu kan man säga att det är påsk på riktigt. Idag ska jag träffa lite vänner och bara ta det lugnt. Nästa vecka ska jag börja jobba på mitt sommarjobb!

Det får bli en bild till på min vän :)


Vad som hände i helgen

Vi åt godaste chokladtårtan med en massa nötter och annat gott!


Hade blommiga kjolar..


Och tre-fikade kaffe ur Swedish grace. Äkta tant helg :)

Miljövänligt påsktips

Under påskhelgen ökar äggkonsumtionen i Sverige till det dubbla ungefär. Ägg är gott och bra (inte lika bra vilka förhållanden hönsen lever under men det är en annan fråga) så jag har ett litet energi-sparar-tips. När du ska koka ditt ägg, lägg det i kastrullen, slå på vatten och koka upp. När vattnet kokar - stäng av plattan, sätt på locket och sätt äggklockan på ca 10 min. Ägget blir klart ändå och du sparar energi!


Fotografier

När jag var i Malmö i helgen fotade jag min vän en del. Hon är gör sig bra på bild helt enkelt :)

 

 


Vitt

Ett enkelt armband med vaxade vita glaspärlor och "strass-rondeller".

www.stralande.se

Påsktankar

Till helgen är påsken här. Alla firar på olika vis men vissa mönster finns säkert hos alla. Sill, påskägg och påskris antar jag finns hos de flesta? I julas gjorde vi egen inläggning till sillen enliget Leilas recept, efter att ha smakat det tror jag aldrig att jag kommer att tycka om köpt något mer ;). Prova det, inte alls tidskrävande, bara väldigt mycket bättre än köpt!


Följ ditt hjärta

Budskapsringar är fint tycker jag. Här ett armband med texten "följ ditt hjärta" och kedjor, tre på ena sidan och två på den andra.

90 kr.

Ett eiffeltorn och en rosett

Min vän i Malmö har väldigt mycket fint att titta på i sin lägenhet och självklart var jag framme med kameran och knäppte. Vem tackar nej till en rosett och ett eiffeltorn på väggen?


Behind the scenes

Nu är jag hemma igen efter en jättebra helg i Malmö! Vi har strosat runt på Malmös gator, fikat, gått på en utställning, ätit god mat, fotat och bara tagit det lugnt :)

 

Nu ska jag fortsätta smyckestillverkningen inför lövmarknaden. Vad hittar ni på idag?


Silverfoil

De här glaspärlorna kallas för silverfoil, det är alltså riktigt silver inuti vilket gör att de får väldigt fin lyster.

40 kr/par

Istället för en blomma

Så tog jag med en burk med kakor till min vän. Det är vanliga kolasnittar men jag valde att göra dem runda istället.


Helgplaner och lp-spelare

Nu ska jag snart bege mig till tåget som har destination Malmö. Jag ska hälsa på en vän som det var allt för länge sen jag träffade. Tidsinställer något inlägg under helgen, sen hörs vi på måndag igen. Ha en fin helg allihopa!


Vår förvaring av lp-spelaren är i en låda som man kan dra ut när man vill använda den. Även om jag tycker att den är så fin att den förtjänar att stå framme så är det ganska fiffigt.


Vår på riktigt

När vit och blåsipporna kryper fram under löven i skogen, då är det vår på riktigt för mig. Även om det är 8 grader kallt och duggregnar idag så är det vår i vårt kök.




Ananaspaj med kolatäcke

I måndags kände jag mig lite extra snäll och bakade en paj till mammas jobb. (Fick frågan om jag hade haft sönder något eller ville ha något speciellt ;P).

Frukt i efterrätt är inte min grej (choklad skare va) men pajen blev väldigt uppskattad.

 


Pajskal
150 g smör
3 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 msk vatten

Ananassmet
400-500 g krossad ananas + juicen
2 ägg
2,5 dl turkisk yoghurt
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
kanel (efter smak)

Kolatäcke
50 g smör
0,75 dl socker
3 msk ljus sirap
1 dl mellangrädde
Ev 1-2 msk vetemjöl
Ca 100 g skållad och hackad mandel

Börja med att göra pajdegen, tryck ut den i en form och förgrädda ca 5 min i 175 grader. Gör under tiden ananassmeten. Blanda alla ingredienser och häll sedan ner i det förgräddade pajskalet. Grädda sedan i 175 grader ca 40 min (tas ut när den har blivit relativt fast och har fått lite yta).

Under tiden pajen är i ugnen gör du kolatäcket. Koka ihop alla ingredienser på låg värme (utom mandeln) ett par minuter tills det tjocknat. Tjocknar det inte så sikta i någon msk vetemjöl. Häll i mandeln först när kolaglasyren är färdig.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå någon minut innan du häller på kolatäcket jämt över kakan. Höj ugnen till 225 grader. Sätt in kakan igen. Ha den i ugnen ca 10 min, den ska få lite färg.
Låt den sedan svalna och ha den eventuellt i kylen innan du skär en bit!

Champagne-armband 2

Jag har gjort det här armbandet i några olika varianter, här är en av dem.

75 kr.


Helgfynd 2&3

Jag fyndade även en blus och en väska i helgen. Andra handsshopping när den är som bäst helt enkelt.

 


Champagne-halsband

Ett halsband som matchar armbandet med champagnefärgade glaspärlor.

150 kr.

Helgfynd 1

Helgen som gick var en riktigt fyndarhelg. De här skorna hittade jag på kupan (röda korset) i lördags.

 


Ronneby brunns loppis

Igår hoppade jag och min vän in i bilen och körde igenom skogen till utomhusloppisen i grannstaden. Loppisen ligger i en jättefin brunnspark. Parken vann faktiskt priset "Sveriges vackraste park 2005". I närheten ligger även ett hotell med spa.


Champagne-armband

Idag åkte jag och en vän på roadtrip till premiäröppningen av en stor utomhusloppis i grannstaden. Det var strålande sol och och fullt av människor. Jag fyndade en skinnväska för två guldtior bland annat. Lägger upp lite bilder imorgon. Har ni haft en bra söndag?

 

Armband med vita och champagnefärgade glaspärlor.

75 kr.

Vårkänsla

Igår eftermiddag satt jag och en vän ute i solen - i bara linne! Så varmt och skönt var det :). Det är ju bara april och ändå så fint!

 


Pizzatime

Igår gjorde vi egen pizza. Det blev en rund med bland annat oliver, champinjoner, skinka, pesto och tomat. Mums!


Snön droppar bort

Och fram kommer snödropparna. Idag ska jag fixa lite ärenden och träffa en fin vän. Ha en skön lördag!


Parfymflaskan

Pärlarmband med en berlock i form av en parfymflaska.

75 kr.

Fredagsfestligt

Tjusiga armband och bubbel hör fredagar till, så det är vad jag bjuder er på idag :). Trevlig helg hörrni!


Grus i ögonen men strålande sol

Så har dagen här sett ut, jättefint väder men halv storm ungefär. Fick blunda när jag var ute för att undvika att få in en sandlåda i ögonen.

Tog lite bilder på mammas lilla kruka på trappen.






Varför nöja sig med ett?

Nä ett förkläde var för lite, tänk om man får gäster och vill laga mat tillsammans? Man måste nog ha två stycken tänkte jag, sagt och gjort. Förkläde nummer 2.



Vita bubblor

Vita vaxade glaspärlor med facetterade transparenta.

100 kr.

Förkläde

Det blev ett förkläde utav helgens syende också. (Ser hemskt skrynkligt ut nu visst..)

 

Har länge gått och tittat på fina förkläde och tänkt att jag skulle behöva ett så varför inte sy det själv? Det här blev med magficka och spetskanter.


Hjärtligt

Helgens syjunta resulterade även i något med praktiskt med hjärtan på. Visar bilder imorgon!


Bilder från väggen



Mammas måndagstips

När min mamma gör köttfärsbiffar av något slag har hon inte mjölk, grädde eller något sådan vätska i, utan faktiskt kolsyrat vatten. Det gör dem riktigt saftiga och goda! Testa :). 

Här gör jag grekiska köttfärsbiffar med fetaost, tomat, lök, vitlök, soltorkade tomater och kolsyrat vatten!


En blommig Pariskjol

När jag var i Paris sist köpte jag med mig lite blommigt tyg hem. I helgen åkte symaskinen fram och producerade både den här kjolen och lite annat.

 

Sånna här kjolar är busenkla att sy och du behöver inte kunna så mycket mer än att trä maskinen och trycka på gaspedalen så är den klar. Lägg upp den både ner och upptill, i kanalen som blir upptill trär du igenom ett gummiband. Sy sedan ihop den och vips så har du en kjol.

 


Vasamuseet

Förra helgen var vi ute på djurgården och besökte Vasamuseet. Det var flera flera år sen jag var där och nu när de firar 50-års jubileum av bärgningen så fanns det ännu en anledning att åka dit. Där fanns verkligen mycket att titta på, flera filmer, guidade turer, bilder, information och så såklart själva båten! Vi var där i ungefär 4 timmar och kände oss ändå inte riktigt klara. Så ett besök där kan jag verkligen rekommendera!

 



Gullegull

Ett riktigt gulligt armband. Rosa, vita och klara pärlor blandat och så en rosett såklart. Lovar att nästa smycke jag visar blir rosettfritt ;).

75 kr.

Rolig nyhet!

Jag har något roligt att berätta. Jag har fått ett bord på en årlig marknad, för att sälja mina smycken, som äger rum här i stan varje sommar! Den har funnits i över 200 år och förr i tiden gick det ut på att bönderna åkte in till stan för att sälja buskar och blommor. Idag är det närmare 500 marknadshandlare som säljer allt från hemkokta karameller till leksaker. Så jag hoppas att vi ses på lövmarknaden den 23 juni i Karlskrona!



Lördagsmorgon

Nej nu är det nog dags att dra på sig lite kläder och sätta i gång med dagens sysslor. Smycken som ska fixas, kolla in och se om ni hittar något ni tycker om!


Blommigt

Halsband med vita, transparenta och ljusrosa pärlor. En hallonfärgad pärla och en gludig blomma hängandes i en kedja.





130 kr.

Chokladpraliner

Förra helgen var vi på ett litet café i Stockholm, Märtas chokladfabrik, och köpte med oss praliner hem. Jag gillar verkligen choklad och praliner är helt klart favoriten.

Det var en liten men söt lokal med mysiga soffor att sitta i. Där fanns mycket att välja på, säkert 15 olika sorter. De tog inte betalt per pralin utan efter vikten på det man köpte och det var billigare än de affärer jag har köpt ur innan, ca 6-7 kr/pralin.
Smaken då, jo de var goda. Inte de bästa jag har ätit, någon var för sockrig och smakade inte så mycket men överlag så var de helt klart okej!

 



Bakom denna bloggen sitter en finurlig och kreativ tjej. Här kommer ni att få ta del av allt från recept och fotografier till second hand fynd. Jag säljer även mina handgjorda smycken på min hemsida www.stralande.se. Kika gärna in där.

  • bloglovin
  • RSS 2.0