Silvervitt

Med det här armbandet kan man matcha snön och det är ju inte helt fel inte. Nu ska jag dricka te och vara lite nöjd över att jag har gjort min sista dag. Imorgon blir det intervju!

75 kr.

Paket och present

Att få ett litet paket ner i brevlådan är fint. Tack mamsen och papsen! Nu ska jag släpa mig till jobbet en sista gång, wieho.


Äntligen

Äntligen så har jag köpt mig ett par nya skor. Ihärdigt letande lönar sig alltså. Nu får nog mina gamla håliga vinterskor åka i soptunnan. Från Bianco Footwear.


Lördag..

..är en sån där dag då man ska ta det lugnt. Äta lite hemmagjort bröd och dricka en kopp te tycker jag är en bra sysselsättning.

 

 


My cup of tea

Två dagar kvar på det här jobbet. Phu. Ikväll ska jag hem till min fina ballerina i alla fall, mys!

Ett armband för teälskaren :)

80 kr.

Mer från Uppsala

Min vän hade en väldigt fin affisch på väggen, big like!


Meningen med stadsturen var att visa Karin vart de olika nationerna låg, mycket viktig information. På vägen gick vi förbi Valvgatan.


Ännu fler rosettörhängen

Lotta blev nöjd med sina rosettörhängen och ville ha fler i andra färger. Voilà!

40 kr/par. (endast de svartprickiga går att köpa förtillfället)

Uppsala

Här är lite mer bilder från helgen.

Lite stadsvandring.

Vi tittade på Fawlty Towers, som var en nyhet för mig. Någon som har sett denna serie?


Kikärtsbiffar

När jag var i Uppsala lagade vi ett par himlans goda kikärtsbiffar. Det är busenkelt att göra.

Blanda ihop kikärtor med de kryddor du gillar (kanske vitlök, gul lök, salt, peppar och sambal olek) och 1 ägg. Kör i en mixer och rulla sedan till bollar eller biffar, vänd dem i sesamfrön och stek på medelhög värme. Låt dem sedan stå 15-30 minuter i ugnen för att de inte ska vara allt för mjuka inuti. Klart!
Ät gärna med vitlökssås :).


Måndag igen.

Helgerna går alldeles för snabbt, så sant som det är sagt. Nu har jag bara en vecka kvar på det här jobbet, då jag har sagt upp mig.. Håller tummarna för att jag hittar något annat.

 

Karaffen fick min syster i julklapp av mig. Mycket söt tycker jag.


Blå ängel

En liten uppdatering av ett tidigare inlägg.

Så här ser alltså den blå ängeln ut nu om ni vill beställa ett sådant halsband.



130 kr.

Våga

Nu åker jag iväg till Uppsala för att träffa några vänner! Är tillbaka imorgon igen.

Bilden gör inte halsbandet riktigt rättvist. Tycker det är hemskt fint med sitt lilla budskap.

170 kr. (Finns bara ett så först till kvarn.)

Varmare tider

Lite sommar hade inte suttit fel. Varm vind i ansiktet istället för piskande och isande snö. Att kunna gå i klänningar utan strumpbyxor och slippa en stor "tjockis-jacka" hade varit något av ett halleluja moment nu!

En bild på min fina vän Hanna från i somras.

Frukt!

Åh vad jag älskar frukt. Apelsiner så här års är ju bara för gott!


Snö

Snön verkar inte vilja ge med sig på långa vägar här i Stockholm.. Är oftast 10-15 minus när jag går hemifrån om mornarna, brr!


Svart och blandat

75 kr.

Helgpromenad

I helgen gick jag en liten promenad längs:

Då träffade jag på söta små:

Och såg gator med gullig namn.


Bukett

För ett år sedan såg den ut så här...

 

Och ett år senare är den fortfarande tjusig alltså..


Rosettörhängen gånger tre

Lite beställningar, här i svart och ljust guld.

40 kr/paret.

"Hur man steker ett ägg?"

Måndagar är alltid sega, den här var kanske extra seg.. Helgen var i alla fall trevlig. I lördags hann jag även med ett besök hos min vän på söder. Hon gjorde äggmackor och bjöd på te, fint!


Ljust

Många har gillat det här och det här armbandet, nu fick jag även en beställning på ett liknande fast i ljusa toner. Lite vårigt sådär.

75 kr.

Gårdagen i bilder

Jag hittade faktiskt ingenting under vår lilla second hand tur konstigt nog.

Efter ett tag satte vi oss på ett mysigt café.

Med fina tavlor.


Vår

Efter fredagens snökaos i Stockholm (höll knappt på att komma till jobbet för att jag blåste bort..) så är här nu ännu mer snö. Jag vill ha vår. Iallafall få bort lite av snön och lite värme tack!


Musik

Förutom Håkan och ett fåtal andra artister som ligger mig varmt om hjärtat så kommer Melissa Horn långt upp. Jag har sett henne "på riktigt" tre gånger och kommer ALDRIG att glömma när jag stegade in på sopptippen (en second hand affär i Malmö) en regnig tisdagseftermiddag efter skolan och tyckte att radion var på ovanligt högt. Jag gick lite längre in i affären och höll på att trilla baklänges när jag såg Melissa sitta och spela där live. Det var tydligen så att SVT filmade detta och sände det under hösten 2009! Jag var för feg för att gå fram och säga något då tyvärr men åh vad fin hon var som vanligt. Hennes texter träffar rakt in i hjärtat och betyder verkligen något.


Bilden är tagen på Malmöfestivalen 2010.


Frukostbild!

Åh, såg precis att min bild på min älskade fil-frulle hade fått komma med på Elsa Billgrens blogg, kika in där!


Smyckesställ

Jag har länge letat efter ett fint och prisvärt smyckesställ. Försökte mig även på att göra ett själv i höstas, men gav upp *host* efter ett antal försök... I förra veckan hittade jag däremot ett riktigt fint på panduro! Endast 60 pix och det fick följa med mig hem.


Äntligen helg!

Mest efterlängtade helgen på väldigt länge (jag vet att jag tjatar). I helgen hoppas jag hinna med att fota lite, blir ju inte så mycket av med det på vardagarna när man kommer hem sent och det redan är mörkt ute.

 


Grönt med hängen.

Sista dagen på jobbet innan helg, ganska så skönt! Ökade några odrar till igår men det är fortfarande grymt svårt. Men det är bara att fortsätta att vara trevlig och glad ;).

75 kr.

Snart fredag...

...och det ska bli så skönt! Den här veckan har minsann varit både händelserik och ganska hektisk. Får hoppas på att jag har kommit in lite bättre i allt nästa vecka. Ha en fin kväll!


Torsdagsarmband

Dags för ännu en dag på jobbet, phu!

75 kr.

Secondhand

I helgen tänkte jag och min kära syster ta en lite secondhand runda. Ser fram emot det efter den här vecka. Känner mig mer död än levande just nu, men det vänder! Ha en fin kväll allihop!


Pärlörhängen

De här beställde min fina vän Sanna. Jag har ett par likadana själv och använder dem jämt.

 

Ja har även fått tag på champagne-pärlorna nu (tack mamma!) så ni som har väntat tålmodigt på era halsband och armband kommer att få dem inom kort!

40 kr/par.

Stockholm

Nu har jag bott i Stockholm i lite drygt en vecka. Jag gillar verkligen kontraster mellan olika städer. Varje stad har sin stil, rytm och anda helt enkelt. Att bo i Paris är en sak, att bo i Malmö är en helt annan. Här i Stockholm är människor på ett visst sätt och lever i ett ganska högt tempo. Alla har ett mål och vet vart de ska. Alla städer har verkligen sin charm.

En bild tagen ifrån bilen när vi åkte upp. Var en helt otrolig himmel den kvällen!

Bubblor

Gårdagen var riktigt intressant men ack vad svårt! Ni vet ju själva hur det är när folk ringer och vill sälja något till er.. Men jag tänker inte ge mig så idag ska jag sälja mer än igår minsann.

Här är ett fint armband jag knåpade ihop i helgen.

100 kr.

Day one

Första dagen avklarad! Det blir ganska långa dagar även om jag har bra arbetstider men resorna här tar ju lite tid. Så nu blir det inte så mycket mer gjort än lite smycken och sen sängen. 


Morgonstund

Nu bär det av till jobbet!


Blått makramé

Imorgon är det första dagen på jobbet! Kommer att börja dagen med ett litet prov, sedan medlyssning och sedan ska jag få sälja själv. Undrar verkligen hur detta kommer att gå, men jag ska banne mig bli en bra säljare! Så om någon ettrig tjej med bonnig (?) dialekt ringer och försöker pracka på dig en lott mitt i middagen så tänk på att jag bara gör mitt jobb ;).

 

90 kr. (Hör av dig om du vill ha någon annan kombination av pärlor.)

Paris

Ibland saknar jag Paris. Atmosfären och stämningen mest. Känslan av att strosa omkring på gatorna, göra ett stopp i en fullproppad second hand affär. Köpa en falafel, hänga i parker och titta på folk. Sätta sig på bron, dela en flaska vin. Gå på café, titta på fina hus... Jag vill åka dit snart igen.

 


Köpinformation

Vill du handla ett smycke går du till väga på följande mycket enkla sätt:
  • Du kommenterar det inlägg vars smycke du vill ha och jag kontaktar dig med information angående betalning, storlek på armband/halsband och adress till dig.
Priset som gäller är det som står i varje inlägg, till det tillkommer en avgift för frakt och emballage på 10 kr vid köp av 1-2 smycken inom Sverige. Vid köp av fler kan fraktkostanden stiga något.

Hör gärna av dig vid frågor på: [email protected]

Skojakt

Vi hade det jättemysigt igår, gjorde god mat och såg lite på tv men mest bara pratade. Åh vilka fina vänner jag har! Försökte även "provsälja" lite till dem på låtsas.. Gick inget vidare. Det slutade med att "Ulla, 85" gick med på att köpa en lott efter att ha fått prata ut om alla sina krämpor. Hum, undrar hur detta ska gå.

 

Idag har jag inte gjort något mer än att fortsätta min jakt på ett par hela vinterkängor och gjort lite smycken. Nu väntar mat och soffan. Ha en bra kväll!

75 kr.

Halv 8 hos mig

På måndag så sänds tv-programmet halv 8 hos mig ifrån min hemstad. Ska bli kul att se vilka som är med, säkert någon man känner igen.. (kommer man ifrån en småstad så gör man) och även vad de ska bjuda på såklart. Tror inte att det blir pannkakor dock även om de här (pappas) är bland de godaste som finns.


Chokladigt

Den här tårtan åts vid ett mycket tråkigt tillfälle men var en av de godaste jag någonsin har ätit så den får hamna här ändå. Bara choklad rakt igenom - det kan inte bli bättre enligt mig. Som ni ser hann jag inte ens ta kort innan jag hade ätit upp nästan halva men det får ni ta. Mums!


Fredagsmys

Ikväll blir det mys och mat med två fina vänner! Åh vad jag längtar :)

75 kr.

Fyrkantsarmband

Ett tidsinställt inlägg. Nu är jag förhoppningsvis nöjd över hur första dagen på jobbet har gått och är påväg emot min faster för att äta lite middag. Hoppas att ni har haft en bra dag.

75 kr.

Jobb!

Igår träffade jag den här damen lite, mycket trelvigt att vi bor 50 mil närmre varandra nu. Idag ska jag hänga lite med en annan vän och sen blir det faktiskt jobbintroduktion. Kul och skönt att det gick så snabbt att få ett jobb.


Två fina

Kameran är arvegods. Har inte köpt någon film till den än men sen ska den testas! Den fina glasskålen (som även har ett lock) fick jag i julklapp av min syster.

 


Olika pärlor och en ängel

85 kr.


Brieostpaj

Riktigt god paj. Gillar du inte oliver är det bara att utesluta dem.

Du behöver:
  • En pajdeg (förgräddas i 10-15 min i 225 grader)
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk/matlagningsrädde (ta det du föredrar eller hälften av varje)
  • 1,5 dl riven permesanost
  • 150 gram brie ost
  • En liten näve soltorkade tomater i strimlor
  • Hackade oliver
  • Hackad rödlök
  • Ruccola
  • Salt, peppar, chilipulver
Förgrädda pajskalet och lägg sedan ut osten (skivad då) i botten. Fyll på med soltorkade tomater, oliver, rödlök och ruccola. Hur mycket av varje beror på vad du gillar.
Blanda sedan ihop mjölken, äggen, och permesanen och krydda efter smak. Slå över äggblandningen på pajen och sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30-40 min, eller tills pajen har stannat och fått lite fin färg. Mums!


Trevlighetsdag nr. 2

Ett jättegulligt armband i ljusa toner. Tänkte dela med mig av ett gott pajrecept vi gjorde förra veckan senare. Gillar du ost - kika in lite senare :)

 

75 kr.


Bakom denna bloggen sitter en finurlig och kreativ tjej. Här kommer ni att få ta del av allt från recept och fotografier till second hand fynd. Jag säljer även mina handgjorda smycken på min hemsida www.stralande.se. Kika gärna in där.

  • bloglovin
  • RSS 2.0