Mumin i porslinsparadiset

Vi var ju i Gustavsberg igen i helgen och jag snöade in mig på muminmuggarna från Arabia den här gången. Visste faktiskt inte att det fanns så många olika motiv. Tycker att dem är grymt söta i vilket fall som helst men lite väl dyra. Nu är jag tillbaka hemhemma så nu blir det lite lättare med smyckesbeställningarna här nere igen!

 

 

 

 

 


Brun rosett

Champagnefärgade pärlor blandade med vita, transparenta och guldiga. Och en brun rosett.

75 kr

Att köpa på krita

För ett tag sen när jag och den här damen var fikasugna svängde vi inom ett café och valde ut två chokladiga små saker att ta med. Ingen av oss hade tillräckligt med kontanter på sig och blev ganska förvånade när damen på cafét upplyste oss om att de inte tar kort... Vi sa åt henne att lägga tillbaka bakverken när hon till vår förvåning sa "Ja men ni kan väl komma in och betala nästa gång."


Mitt i Stockholm, år 2011, trodde inte jag att fenomenet att köpa på krita existerade. För 40-50 år sedan kanske men idag?



Sockersöta skålar

Senaste andra handsfyndet - två söta skålar med lock! Kommer nog att passa bra som godisskålar eller att ha i badrummet med tex bomull i. Stod inget känt fabrikat under men jag tycker de påminner om något jag inte kan komma på, någon som vet..?


Blå glaspärlor

Blå glaspärlor blandade med genomskinliga fasetterade pärlor, vita vaxade glaspärlor och pärlhattar. Stängs med klolås. Fint nu till våren!

100 kr.

Present och äventyr

Tyckte äggkopparna var för söta och passade bra till min ägg-älskande vän. Nu ska jag ut på lite äventyr, hörs senare!


Steg för steg

Hur man gör en god paj.

Steg 1
Gör ett pajskal

Tipset är att blanda cirkus hälften grovt och hälften fint mjöl så blir det godast tycker jag. Ställ även fram smöret en liten stund innan du ska börja så det blir rumsvarmt och då lättare att använda.


Steg 2
Innehållet. I detta fallet gjorde jag en tacopaj, så det behövs alltså någon form av färs (kött, quorn..), kryddor, tomatkross och grönsaker. Glöm inte att nagga skalet och ställa det kallt innan du förgräddar det!
Ett tips om du ska använda en hel paprika är att istället för att börja skära småbitar av den runtom kärnhuset så delar du den mitt i tu och "bryter" sedan bort kärnhuset så är du av med det huxflux.



Steg 3 (viktigaste steget)
Lägg på ost, grädda och ät :)


28/3

Lite fler bilder från förra helgen på damen som nu är ett år mognare.
Kom ni ihåg vintertiden i helgen? Min inbyggda klocka var tydligen med på det då jag vaknade exakt en timme tidigare än vad jag brukar.


Paj

Tacopaj var det jag gjorde i fredags alltså. Kan lägga upp recept lite senare, tror dock att alla redan vet hur man gör :).


Miss Flinta

Söndagsfin i prickig kjol. På mitt förra jobb blev jag kallad "Miss Flinta" när jag hade den på mig.. Jag tog det som en komplimang, typ. Idag blir det Vasamuséet som får sig ett besök och även kära faster i eftermiddag. Finsöndag helt enkelt!


Lördagsutflyktigheter

En väldigt trevlig dag med Gustavsbergsbesök, chokladpraliner och canvasduk-inköp. Ni får se bilder lite senare då jag hunnit få över dem till datorn. Nu blir det middag!


Spegel spegel

Godmorgon!

Väntar på att sjusovarna ska vakna och sedan ska vi ut på äventyr. Ha en fin lördag!


Våffeldagen

Idag är det visst våffeldagen! Ingen våffla för mig idag, får ta det nästa vecka tror jag minsann. Istället blir det nog ett glas vin när päronen anländer. Ha en förträfflig kväll allesammans!


Besök!

Ikväll kommer päronen på besök! Så i helgen ska lite kulturpoäng intas. Tror det pratades lite om Vasamuséet och även ett återbesök på Gustavsberg. Mysigt ska det bli i alla fall. Nu ska jag göra en paj till ikväll och se om jag har lite tur och kan få tag på en tvätttid.

Hade ingen bild på päron så äpplen fick duga.


24/3

Dagen har innehållit jobb, vilket betyder att jag gick upp i ottan. En nyöppnad Rustabutik gjorde vi reklam för ifall någon är nyfiken. En promenad i vårsolen har jag också hunnit med, för nu är faktiskt våren på gång.

En bild på min väns spexiga leggings, från lindex om jag inte har helt fel :).


Istället för en iPhone

Jag har varit på säkert 15 intervjuer här i storstaden. Varit och provjobbat här och gått utbildningar där. Ett litet problem som uppstår är dock att det är en ganska stor stad och jag hittar inte för 5 öre här.
Andra moderna människor löser problemet genom att hala upp sin high-tech-mobil ur fickan men jag kör på ett litet mer gammalmodigt sätt... Egengjorda små kartor. Funkar hur bra som helst, nu börjar det dock svämma över i fickorna av kartor över Stockholms gator. Men vem vet, nån gång kanske jag är i stort behov av att veta hur jag ska ta mig till Linnegatan och då är jag nog rätt glad över att ha en lapp i fickan.


Kiwi och jobb

Kiwi som är mogen är verkligen mums. Köpte en hel korg för drygt en tia i helgen!

 

Jag är för övrigt en stolt "innehavare" till ett sommarjobb, wie! Så när hettan kommer befinner jag mig inne bland kyldiskar och matvaror.


Helgbilder

I det härliga vårvärdret i helgen tog jag och en vän en liten promenad. Vi kikade ut över karusellerna på grönan som snart kommer att fyllas och sockervaddsätande barn. Och så tittade ner på bilarna som susade in och ur huvudstaden (och fick lite svindel när vi upptäckte hur långt det var ner till marken minsann).

 


Nybeställningar

Roligt att många verkar ha gillat de här armbandet :).

75 kr/st.

Svartvitt

Jag är kvar hos fröken S men ska snart hoppa på bussen mot storstaden igen. I eftermiddag blir det till att fixa med några armbands-beställningar!


Busstur

Ikväll får den här staden och fröken S sig ett besök igen. Lite mat och film tror jag kvällen kommer att innehålla. Hoppas att ni har det fint!


Måndagsmorgon..

..är inte så lajbans kanske men jag hoppas att ni är pigga inför en ny vecka ändå. Nu ska jag åka till jobbet!

 

75 kr.

Söndag

Idag har jag träffat min fina ballerina. Nu ska jag snart gå och lägga mig i äkta pensionäranda för imorgon ringer klockan allt för tidigt då jag ska upp och jobba. Ha en fin kväll!


Plusgrader

När man vaknar vill man mötas av det här

 

Och när man tittar ut mot balkongen på termometern kan man låtsas att det är vår på riktigt.


19/3

God kväll på er!
Utställningarna på kulturhuset var helt okej. Gillade Gregory Crewdsons utställningar bäst. I övrigt har dagen innehållit presentletande till ett kommande födelsedagsbarn.

Eleonore (som förresten har en gullig fikablogg, kika in!) ville ha ett halsband och armband i silvervitt.

Armband: 75 kr, halsband: 150 kr.

Utställning

Det som står på agendan idag är att åka och kika på några utställningar på Kulturhuset. Det är bland annat Anneè Olofsson och Gregory Crewdson som ställer ut där nu. Återkommer om det var något sevärt!

 

 

 


Fredagstjusigheter

Idag har jag varit runt i några second hand butiker, hittade inget speciellt men tänkte visa upp ett fynd min syster har gjort. En 20a för den här blusen är inte fy skam det!

 


Hästarmband

Gulligt är väl bara förnamnet på det här armbandet :).

80 kr.

Jobbdag

Ojoj vilken lång dag! Gick upp vid 5 i morse. (Tidsinställde inlägget innan.) Jobbade två pass efter varandra, ganska kul event men nu är jag liite trött och frusen.



Glass i stora lass

När jag tog en promenad häromdagen såg jag ett sånt fint litet vindspel gjort utav runda speglar.


Jag stod och fotade i godan ro, mitt på dagen, och inte en människa syntes till. Rätt som det var hörde jag en relativt hög signal precis bredvid mig och lättskrämd som jag är flög jag upp i luften... Glassbilen.. Inte vad man förväntar sig mitt på dagen när det fortfarande är över en halv meter snö ute. Men visst, glass är alltid gott.


Nybakat bröd

Nybakat bröd är så gott! Köper väldigt sällan bröd, det man gör själv är oftast så mycket godare plus att man slipper konstigheter dem stoppar in i fabrikerna.

I de här godigarna hade jag en blandning av graham, vete och majsmjöl.


Ljust 2

En ny variant. Här med både rosa och lila pärlor.

75 kr.

Trappsteg


Tisdag

Ännu en intervju på gång!


Armbandet kan beställas med eller utan ankaret.

80 kr.

Och till höger ser vi, jo faktiskt... stålmannen och en rosa kanin.


Den gör ingenting, har ingen funktion eller är menat för något speciellt. Den är vad många hade kallat onödig. Men den är söt, otroligt söt. En rosa kanin liksom. Jag kunde inte motstå och för 12,50:- kändes ganske okej.


Reflektion

Nu frukost, sen jobb. Gäsp.

Grenar i en vattenpöl.


En liten boll

130 kr.

Söndagssysslor

Nu ska jag städa lite och i morgon ska jag upp och börja jobba klockan 7! Hoppas på att få lite skönhetssömn i natt.


Finbesök

Idag får jag besök ifrån den här staden. Lite second hand shopping, film och matlagning är nog det vi tänkte hinna med :).


Mysmorgon

En kopp kaffe framför Gilmore Girls, helt rätt sätt att starta en lördag på!

 

Kopparna köpte min syster när vi var ute i Gustavsberg. Hur söta som helst. Från Rörstrand.


Nästan vår...

Om man tittar på de här bilderna, med lite inlevelse, kan man nästan föreställa sig att det är vår. Och så kan man även blunda när man tittar ut genom fönstret och ser den nya snön som kom igår.







Smyckeskuvert

Nya små kuvert som du får dina smycken i :)


På insidan

Phu, ännu fler intervjuer avklarade. Börjar tröttna något på mig själv ;).

 

130 kr.

Food

Vi hann med lite sushi i helgen också, mums! Gillar ni sushi? Oftast så hatar eller älskar man sushi.. Finns liksom ingen mellanväg.


Fint från Iitalla

De här fina burkarna såg jag med i helgen då vi var i Gustavsberg. De var riktigt stora faktiskt. Hade varit perfekt att ha alla tepåsar i som annars ligger och trängs i skåpen.

 


Fyrkantshalsband

120 kr.

Middagstips

Även om det är fettisdagen idag så behöver man ju lite mat i magen med, kanske det här?

Ett recept som liknar det här väldigt mycket, enda skillnaden är väl egentligen att du tar linser istället för kikärtor. Gott är det i alla fall! Koka då linserna först och se till att inte ha i för mycket vatten när du gör det för då blir det svårt att forma dem till biffar sen. Blir smeten för lös ändå så ha i lite mjöl för att göra den mer fast. Ät med vitlökssås såklart ;). Jag blandade även couscous med lite kryddor och aprikoser i små bitar och hade till. Inte helt fel det heller.

 

 


En ros


Gustavsberg

Igår åkte vi på en liten utflykt till Gustavsberg. Porslinsälskaren i mig var i himlen av allt fint som fanns att titta på där!

 

 






Måndagsfint

På måndagar kan det mesta behövas livas upp. Varför inte göra allt lite piffigare med ett par pärlörhängen?

 

50 kr.

Serier

Jag är en "serie-nörd". Jag tror jag gillar serier mer än film faktiskt. Man kan se ett avsnitt när man vill och man får följa karaktärerna på ett annat sätt en i en film som tar slut efter 1,5 timme.

Några av mina favoriter är gossip girl (okej de två första säsongerna var bäst, nu har det spårat ur en aning).


Min eviga och trogna SATC-box. En av mina bästa investeringar måste jag säga ;). Ett avsnitt innan man ska sova gör att allt känns litelite bättre.


En ny funnen vän (och seriemördare) Dexter. En serie som jag faktiskt inte fatnade för på momangen utan det krävdes ett par avsnitt men sen var jag fast.


Gilmore Girls är ett serie man också blir lite sådär glad i magen av att kika på!



Men min kanske ändå största serie-förälskelse är nog ändå OC. Och jag väljer att inte nämna sista säsongen för den första väger upp de andras misstag. En serie som har allt helt enkelt!



Vilken är din favoritserie?

Bubbligt

Det här kom min svåger in till mig med just. Inte helt fel någonstans. Trevlig helg på er!


Tips

Hade det, som alltid, bäst med min fina vän igår! Är det någon mer som gillar att åka mellan Stockholm och Uppsala så är ett tips att kolla in Bus4you. Om man bortser från detta något skrattretande namn så är det oerhört fräscha bussar med riktigt sköna stolar (är mer som att sitta i en fåtölj). Men det bästa, när man kanske inte har den tjockaste plånboken, är priset. Det är nästan det halva av vad sj ska ha för att man ska få åka på deras spår. Så kolla in dem nästa gång du känner för en tur till Sveriges 4e största stad.


Här är ett gulligt armband tycker jag. Hoppas att ni inte har tröttnat på rosetter ;).

80 kr.

Fredagsbestyr

Nu blir det lite mer "utbildning" och i eftermiddag åker jag en tur till Uppsala igen för att hälsa på damen i grå mössa. Mys på hög nivå det!
Kommer hem imorgon igen och då ska jag visa er ett riktigt gulligt armband!


Detaljer


Vågig

Fram med dammvippan för nu blir det utbildning igen!

75 kr.


High drama

För ett par dagar sen hade jag en "nära döden upplevelse". Livet är farligt här i storstan kan jag tala om... Jag var på väg hem från tunnelbanan och går på trottoaren vid ett höghus när det plötsligt faller ner ett block med is 1 meter(!!) framför mig. Hade jag gått litelite snabbare hade jag fått det rätt ner i huvudet. Det är high drama det.

Nu mera går jag på parkeringen istället för på trottoaren.

 

En bild på frukt för det gör mig glad ;).

Omänskligt..

... tidigt att gå upp! Det gick alltså bra på intervjun igår så idag blir det utbildning för hela slanten så får vi se vad det här leder :).

Lite nya pärlor resulterade i ett guldigt markamé.

85 kr

Rosetter

Den här fina ringen och det söta halsbandet låg i paketet jag fick igår! Jag gillar verkligen rosetter :)


Ett fint samarbete

Lovisa Burfitt har gjort en kollektion tillsammans med Rörstrand. Madame Oiseau heter serien som består av 5 delar. Släpps i butik i början av april. Vad tycker ni om den?



Bakom denna bloggen sitter en finurlig och kreativ tjej. Här kommer ni att få ta del av allt från recept och fotografier till second hand fynd. Jag säljer även mina handgjorda smycken på min hemsida www.stralande.se. Kika gärna in där.

  • bloglovin
  • RSS 2.0