Ryggar och sånt

Ryggen och jag firar 7 månader om ett par dar.. 7 månader! Usch och fy. Tänk att jag inte har ridit på 7 månader. Åh, vad jag saknar det.


Efter regn

Idag är jag ledig och ska bara ägna mig åt hemsidan hela dagen lång. En himla massa meck är det och jag känner mig lite lätt stressad att hinna färdigt innan lövmarknaden, men kul är det! :)




Presenttider

Idag är det morsdag och det närmar sig studenttider och andra högtider. Kika gärna runt i kategorin Pärlor och smycken för att se om du hittar något till dig själv eller en kär vän!

 

 

 

 


Den 28onde maj

Phu, var lite död när jag kom hem från jobbet igår kändes det nästan som. Lönehelg och det var full rulle hela dagen. Men nu blir det frukost och sen tillbaka igen :). Vad hittar ni på idag?

 


Working 9 to 5

Nu ska jag iväg och jobba. Ska tillbringa hela helgen, närmare bestämt, på jobbet. Men det blir kosing det :). Snart har jag förhoppningsvis råd att byta ut den har lilla raringen.


Räkmiddag

För någon vecka sen åt mammi och jag en god räkmiddag. Ett bra tips, som jag lärt mig av en fin vän, är att ha en skål med vatten och några droppar citron i på bordet under tiden man skalar räkorna. När man tvättar av händerna i vattnet så försvinner lukten faktsikt!








Inspiration

Jag brukar få frågan vart ifrån jag får inspiration till att göra olika smycken. Det är en ganka svår fråga men jag måste nog säga att sånt här, en massa fina pärlor, får mig att börja forma olika sorters armband och halsband i huvudet. Jag brukar lägga ihop några olika sorters pärlor på bordet eller i handen och titta om de passar ihop. Sedan provträr jag de på en tråd. Ibland blir det bra direkt, ibland gör jag om det säkert 10 gånger ;).


Körsbärsträd

Körsbärsträdet som blommade för någon vecka sen. Somrigt och fint.


Gnistra och glimma

De här tyckte jag blev hemskt fina.

Idag kommer mina päron hem efter en vecka i Turkiet, säkert bruna och fina, själv har jag varit inne och jobbat hela veckan så kommer nog att se ut som ett lik bredvid dem ;).

www.stralande.se

Söndagsfix

Lite mer frukostklubb! Idag ska jag bara ta det lugnt, fixa och dona med lite saker. Nu är det bara en månad kvar till Lövmarknaden, jag hoppas att ni kommer förbi och kikar då om ni har möjlighet :).

Vad hittar ni på idag?


Mjukis

Min nya älskling :) En rosa mjukis-filt jag fick av min snälla mamma. Den är så otroligt len att man helst vill bosätta sig under den. Men nu ska jag till jobbet och spendera hela lördagen lång där. Hoppas ni får en fin dag!


Fredagsnyheter

Såg att Ingrid på enoughisenough hade länkat hit, hemskt trevligt. Hej nya läsare!

Jag har något roligt att berätta för er, mitt möte igår var på banken för att öppna ett företagskonto till mitt företag! Ja det är sant, numer är är jag företagare (jag undrar hur många vuxenpoäng det ger? haha). Det är fortfarande en hel del kvar att fixa med hemsida och liknande men det är på gång :).

www.stralande.se (Armbandet matchar detta halsband).

Flätat

Flätade skinnarmband med olika berlocker. Nu ska jag jobba och sen på spännande möte!

www.stralande.se

Blommor

Idag regnar det och händer inte så mycket roligheter så vi tittar på lite somriga bilder från 2 veckor sen istället!

 

 

 


Gråblå

Nu ska jag till jobbet igen. Ha en fin dag allihopa!

www.stralande.se

Nikon eller Canon?

Jag har i ett par år velat byta ut/upp min kamera och snart är tanken att jag ska göra det :). Känns helt otroligt kul då det är ett av mina största intressen. Meen den stora och svåra frågan är givetvis vilken kamera. Just nu väljer jag mellan Canons 60D och Nikons D7000. Är det någon av er som har erfarenhet av någon av dessa kameror?


Halsband

Jag har gjort liknade halsband i andra färgkombinationer innan och nu finns det även i blått!

www.stralande.se

Håkan Hellström

Jag och en vän har bokat biljetter till den här mannen i sommar! Jag har sett honom 4 gånger innan men det var ett bra tag sen nu så det ska bli himlans trevligt :).


Fredagen den 13onde

Vi kör lite frukostklubb, mums. Promenad och smyckestillverkning står på schemat närmast, sedan blir det jobb och stängning.

Fredagen den 13onde idag, är ni vidskepliga?


Blott ett blått armband

Hoppas på ännu en fin dag, har varit så varmt de senaste dagarna att man nästan blivit sugen på att bada! Ska bara ta det lugnt idag och försök bli av med min hosta à 70-årig-man-som-har-rökt-hela-livet. Imorgon blir det jobb igen. Ha en fin dag hörrni!

www.stralande.se

Sötvattenspärlor

Glaspärlor varvat med sötvattenspärlor och en fin lövberlock.


www.stralande.se


Apelsindrinkar

De senaste dagarna har jag hostat, haft ont i halsen och andra mindre trevliga saker, en äkta förkylning helt enkelt. Mamma har många små knep och trick och här är ett av dem - antiförkylningsdricka. Det må vara något av det äckligaste och mest motbjudande som finns (trots att jag är en äkta vitlöksfantast) men jag tror jag vågar skriva under på att det funkar.

Du tar och hettar upp apelsinjuice till precis under kokpunkten, därefter pressar du i så många vitlöksklyftor du orkar utan att gå under... Botten upp. Yummi!


Lördagens drink var något godare.. Apelsinmartini!



Finns det något som luktar godare?

Tror knappt det!


Gårdagens tjusiga fynd

Jag och min kära mor åkte som sagt på loppis igår. Först höll vi knappt på att hitta dit men väl där fyndade vi båda lite grann. Jag hittade den här underbara spegeln med guld ram som jag lyckades pruta ner cirkus 100 % - nöjd tjej! De fina blommiga krukorna nedan inhandlades även de för en billig peng. Men cykeljakten (det som jag egentligen var ute efter) fortsätter.

 

 


Nycklar i öronen, javisst!

Ett par örhängen med små nycklar och rosetter (rosetterna går att få i annan färg). Nu ska jag på loppis! Ha en fin dag.





www.stralande.se

Aprilväder?

Förra veckan när man kunde gå utan jacka utomhus plockade jag lite blommor... Igår snöade det.






Dekoration

Jag tycker att fina saker ska synas och inte stoppas ner i lådor eller liknande. Därför gillade jag verkligen min väns idé att hänga upp sina smycken på väggen. Tjusigt eller hur!?


Somrigt

Rosa vaxade glaspärlor blandade med transparenta kantiga glaspärlor. Ett riktigt somrigt armband!

www.stralande.se

Koder hit och dit

Huvva vad mycket koder det är att lära sig när man sitter i kassan. Jag själv måste vara en riktgt mardröm för en ny kassörska som mig med all frukt och alla som grönsaker jag brukar handlar.. Haha.
Ska jobba ikväll igen men innan dess ska jag nog hinna med att göra lite fler smycken och kolla på senaste grey's anatomy avsnittet :)


En svala

Jag hade en jättebra valborg nere i Lund. Vi hade verkligen tur med vädret under lördagen, strålande sol hela dagen lång! Jag träffade många fina vänner och hade det väldigt bra helt enkelt :). Tog bara bilder med den analoga kameran så har tyvärr inget att visa er nu.
Hur har er helg varit?

www.stralande.se

Helgfrukost

På helgen är då de flesta har tid att sitta ner lite längre på morgonen. Man inte iväg till skolan eller jobbet. Varför inte duka upp med lite nybakade scones, frukt och ost :)

 



Bakom denna bloggen sitter en finurlig och kreativ tjej. Här kommer ni att få ta del av allt från recept och fotografier till second hand fynd. Jag säljer även mina handgjorda smycken på min hemsida www.stralande.se. Kika gärna in där.

  • bloglovin
  • RSS 2.0